Your beautiful mouth is filled with terrible teeth


Wat is het leven toch heerlijk eenvoudig als je je geen mening hoeft te vormen over de nieuwe CD van Arcade Fire. Zo verdoe ik ook geen tijd met het aangaan van discussies over de merites van The Suburbs.
In plaats daarvan kan ik op ontdekkingstocht gaan naar interessante acts die niet zoveel aandacht krijgen als de band van Win Butler.
Zo kwam ik tijdens het opschonen van mijn mail, echt zo’n klus voor de zomer, een berichtje tegen van Radio Khartoum over een album van Cavil. De plaat werd omschreven als “Swims somewhere in the same sea with Ben Watt’s North Marine Drive or Beaumont’s No Time Like the Past. A melancholy, almost spiritual album.” En zo heb je snel mijn aandacht.
Mares’ Tails van Cavil is een plaat om heerlijk bij weg te dromen. De muziek van de band van Gareth Cavill heeft overeenkomsten met de sound van At Swim Two Birds, al is Cavil duidelijk minder pretentieus en somber. De plaat staat vol met heerlijk lome songs als Therese, Clumsy Hands en These Things
Je hoort de nylon snaren van de gitaar, brushes, zo hier daar wat schaarse percussie en de laid back stem van Cavill. Mares’ Tails heeft wel de neiging om rustig door te kabbelen, maar dan haalt Cavill de luisteraard wel weer bij de les met een zin als ‘Your beautiful mouth is filled with terrible teeth’
Afsluiter Small Moments geeft een mooi beeld van Gareth Cavill en zijn werk. Met slechts een piano op de achtergrond mijmert Gareth over kopjes thee, regenachtige dagen, een vrije Goede Vrijdag en een bezoekje aan de supermarkt. ‘There’s nothing much spectacular in my life- just great little moments that make it all worthwhile’. Daar komt het op neer.
Prachtig slot van een bijzondere plaat.

MP3 Cavil – These Things

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *