Stichtelijke woorden van The Welcome Wagon


Op zoek naar wat meer informatie over het nieuwe album van The Welcome Wagon kom ik terecht op websites als Christianity Today en Jesus Freak Hideout. Dit zijn geen sites die ik dagelijks bezoek.
Precious Remedies Against Satan’s Devices, de tweede CD van de band, zit duidelijk in de hoek van de ‘Contemporary Christian music’. Maar laat je niet afschrikken door titels als Draw Nigh & Take The Body of the Lord en I Know My Redeemer Lives en songs die volgestopt zijn met Hallelujah’s.
Precious Remedies Against Satan’s Devices heeft muzikaal wel degelijk veel te bieden.
Het album komt uit bij Asthmatic Kitty, het label van Sufjan Stevens. Sufjan is zelf ook te horen in een aantal songs en muzikaal sluit The Welcome Wagon aan bij de sound van Sufjan’s eerste albums. Je hoort een subtiele mix van folk en Americana met een flinke dosis gospel.
Bij het debuut Welcome to the Welcome Wagon verdacht ik Sufjan Stevens er van dat hij samen met Rosie Thomas de plaat had opgenomen. Deze keer heeft Sufjan een stapje terug gedaan.
Vito Aluto, die voorganger in een Presbyteriaanse Kerk is, en zijn vrouw Monique vormen de kern van de band en zij schitteren in mooie songs als Remedy, Would You Come See Me in New York, de luchige meezinger Rice & Beans (But No Beans) en in de bijzondere cover van High van The Cure
Het album weet niet het nivo van het debuut Welcome To The Welcome Wagon te halen, maar er is weer veel te genieten.

MP3    The Welcome Wagon – Remedy

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *