Shannon Stephens tekent voor dé re-realease van 2010


Het kost me altijd weer moeite om aan het eind van het jaar op de proppen te komen met een kandidaat voor de categorie “beste re-release van het jaar”. Ik ben nu eenmaal iemand die goed in de gaten houdt wat er vandaag, morgen en volgende week uitkomt. Muzikaal terugkijken doe ik weinig.
Maar over de re-release van 2010 ga ik niet meer twijfelen. Dat is namelijk de heruitgave van het debuut van Shannon Stephens.
Shannon bracht het album uit in 2000 De plaat was bepaald geen succes en Shannon verdween al snel uit beeld. Totdat Will Oldham haar weer onder de aandacht bracht door een song van Shannon te coveren op zijn album Lie Down In The Light.
Vorig jaar bracht Shannon het prachtige album The Breadwinner uit en nu is ze niet meer weg te denken. Ik had het geluk om haar in maart tijdens SXSW live aan het werk te zien en dat was indrukwekkend. Ook al speelde ze solo, de songs zijn even betoverend en hypnotiserend als op haar albums.
Shannon’s debuut staat nog altijd staat als een huis. Het is zeker geen recht-toe-recht-aan folk album. Daar zorgen het mooie gebruik van banjo en steelguitar wel voor. Het album bevat overwegend folky songs, maar Shannon geeft het experiment ook ruimte in Arrows (Reprise) en het erg fijne Panic swingt op een prettige manier.
De plaat komt in juli ut bij Asthmatic Kitty. De rerelease bevat ook nog twee bonustracks en is gestoken in nieuw artwork.

MP3 Shannon Stephens – Welcome To New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *