Shannon McArdle


De relatie tussen Shannon McArdle en Timothy Bracy, de belangrijkste mensen van The Mendoza Line, is nooit echt fantastisch geweest en dat kwam ook terug in hun teksten. Toen Bracy McArdle verliet betekende dan ook het einde van The Mendoza Line. Op het laatste album 30 Years Low, een puur echtscheidingsalbum, mocht McArdle nog even alle frustratie van zich afschrijven en af-zingen.
Maar ze heeft nog voldoende venijn overgehouden voor haar solodebuut Summer of the Whore. Nee, niet echt een gezellige titel.
In de teksten van Shannon McArdle trekt zij flink van leer. Shannon ging er vanuit dat zij samen met Timothy Bracy een kind zou hebben en nu die plannen gedwarsboomd zijn zingt zij in He Was Gone over dit denkbeeldige kind: ”He would have had blue eyes, I’m sure / He would have made you love me more/ You’d have seen me hold him close and sing / You’d have forgiven me anything”
Ik sta stil bij die teksten omdat ze zo indringend zijn, maar ook omdat het album me muzikaal een beetje tegenvalt.
We weten dat Shannon barst van het talent en ze heeft natuurlijk een prachtige stem, maar muzikaal haalt The Summer of the Whore maar zo hier en daar het nivo van The Mendoza Line.
De nummers zijn soms gewoon te lang, missen de broodnodige spanning en het album lijkt gewoon niet van de grond te komen, ondanks mooie songs als This Longing en That Night in June.
Ik had veel verwacht van het album, maar ben eerlijk gezegd een beetje teleurgesteld.

MP3 Shannon McArdle – This Longing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *