Over crowdfunding en Antarctica Takes It!


Crowdfunding lijkt het nieuwe toverwoord in de muziekwereld. Nee, ik heb het niet over crowdsurfing, maar over crowdfunding.
Crowdfunding komt er op neer dat je als band of muzikant de fans vraagt om een investering te doen in jouw nieuwe album.
Als fan, liefhebber of sympathisant zeg je een bepaald bedrag toe. En afhankelijk van de hoogte van dat bedrag krijg je beloning. Dus je doet een toezegging voordat je het product ontvangt.
The Smiles, die hun muziek omschrijven als ‘tropical grunge’ zijn bijvoorbeeld op zoek naar investeerders zodat ze hun eerste EP uit kunnen brengen.
Als je $2 toezegt aan The Smiles krijg je als beloning een persoonlijke ansichtkaart. Maar als er iets meer geld in de spaarpot zit en je $ 750 toezegt krijg je als beloning een persoonlijk optreden van de jongens.
Kickstarter is een site die volledig aan crowdfunding is geweid. De site staat echt vol met de meest fantasierijke projecten. Crowdfunding lijkt de creativiteit in mensen naar voren te laten komen. Want wat dacht je van een studente die $ 10.000 op wil halen voor een film over een helderziende geit. Tot nu toe is er niet meer dan $ 1000 toegezegd, dus het is de vraag of het project ook doorgaat. Als investeerder ben je je geld overigens pas kwijt als een project succesvol is, dus als het financiële doel gehaald is.
Ook erg leuk: een stel dat foto’s wil maken van alle Sizzler- restaurants in de USA. In de video hierboven geven ze toelichting op hun project. Het is ze overigens niet gelukt om al het geld bij elkaar te krijgen.
Ik heb $ 40 bijgedragen aan het nieuwe album van Antarctica Takes It!. Ik was erg gecharmeerd van het debuut van de band, zoals je kon lezen, en wilde eigenlijk wel meer horen van deze band.
Het project om via Kickstarter $ 2000 op te halen voor de nieuwe plaat is succesvol en in ruil voor mijn $ 40 krijg ik van de band gesigneerde exemplaren van het eerste en nieuwe album van de band.
Dylan van Antarctica Takes It! stuurde me deze MP3 als voorproefje op de CD.

MP 3 Antarctica Takes It! – C&F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *