Mooi werk van de Canadees Del Barber


Uit de biografie van Del Barber klinkt een bewondering voor Jack Kerouac en Woody Guthrie.
Barber is een man van dertien ambachten, twaalf ongelukken die droomt van een reizend bestaan.
“ I chased Jack Kerouac’s ghost across the continent, working dozens of jobs to get there”, zegt hij zelf. Zo werkte hij als trucker, bouwvakker en conciërge. Zijn reizen brengen hem uiteindelijk naar Chicago, waar hij voorzichtig begint op te treden.
En daar heeft hij blijkbaar zijn talent gevonden. Barber is nog maar 28 jaar en is nu toe aan zijn derde album.
Headwaters heet zijn meest recente album en het is een erg fijne plaat. Barber zit muzikaal niet ver van zijn landgenoot Justin Rutledge, maar ik hoor ook sporen van Ryan Adams in songs als Everything Is Not Enough en Running On A Wire.
Headwaters biedt een mooie mix van ingetogen songs als Believe Me en Love and Wine en up-tempo rockers. Maar er is ook plaats voor het John Prine-achtige Hen House Manifesto
Headwaters is een plaat om lekker van te genieten. De steelgitaar jankt heerlijk, Barber krijgt de hulp van bijvoorbeeld Catherine MacLellan en Barber’s vocalen luisteren lekker weg.
Headwaters is nu uit op Six Shooter Records. Op de site van Del kun je de CD in z’n geheel beluisteren.
Mooie hoes, overigens

MP3   Del Barber – Love and Wine

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *