Joe Pernice maakt soundtrack bij zijn eigen boek


Het lijkt bijna een nieuw genre: de soundtrack bij een boek. Vorig jaar verraste Willy Vlautin ons met de instrumentale soundtrack bij zijn boek Northline. Het album Last of my Kind van Paul Burch is dan weer de soundtrack bij een boek van Tony Earley, een vriend van Burch. Dus dat is eigenlijk een wat vreemde eend in dit nieuwe genre. Nu ligt de ‘novel soundtrack’, zoals hij dat zelf noemt, voor me die Joe Pernice maakte bij zijn boek It Feels So Good When I Stop.

Op de soundtrack tref je klassiekers zoals I’m Your Puppet, I Go to Pieces en Rundgren’s Hello It’s Me aan overgoten met een Pernice Brothers-sausje. Ook gaat Pernice aan de slag met songs van Plush, de Dream Syndicate en Tom T. Hall.

Al deze songschrijvers of hun liedjes komen voorbij in het boek. Joe’s boek It Feels So Good When I Stop is nog naar me op weg, eigenlijk kan ik nog geen vonnis vellen over de CD zonder het boek gelezen te hebben. Maar de ‘novel soundtrack’ is ook zonder het boek erg te genieten. Ik zit persoonlijk niet te wachten op de zoveelste uitvoering van Chim Cheree uit Mary Poppins, maar er is ook veel te moois te horen.
Het beste werken nog Tom T.Hall’s That’s How I Got to Memphis en Tell Me When It’s over van de Dream Syndicate. In zijn versie poetst Joe Pernice de ‘jangle’ van de band van Steve Wynn nog eens stevig op. En als het refrein ‘what’s so bad about dying’ voorbij komt in Found A Little Baby van Plush, dan hoor je die zin terugkomen in een song van de Pernice Brothers.

Op de CD hoor je behalve wat stukjes die Joe voorleest uit het boek één instrumentaaltje van zijn hand, Black Smoke (No Pope).
Fijne CD dus en zeker voor de fans onmisbaar. Later zal ik hier zeker nog iets over het boek schrijven. Wordt vervolgd dus.

MP3 Joe Pernice – That’s How I Got to Memphis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *