Het genie van Jens Lekman


Vijf jaar hebben we op een nieuw album van Jens Lekman moeten wachten.
In die periode kwam er een einde aan zijn relatie en moest Jens weer zijn weg vinden.
Het eerste dat opvalt is dat I Know What Love Isn’t heel wat minder uitbundig is dan de voorganger Night Over Kortedala. Individuele instrumenten als piano en saxofoon krijgen hier weer de ruimte.
Ook al pakt Lekman op I Know What Love Isn’t minder uitbundig uit dan we van hem gewend zijn, het album is weer klassiek Lekman.
Lekman is een geniaal songschrijver die veelzeggende en vindingrijke teksten weet te combineren met onweerstaanbare melodieën.
Dat bewees hij in het verleden keer op keer en ook nu blijkt uit songs als Erica America, Become Someone Else’s en het titelnummer weer dat genie.
De afgelopen periode heeft wel zijn sporen nagelaten in de teksten en dat geeft het album een melancholische ondertoon. Ook in een up-tempo en schijnbaar vrolijk nummer als The World Moves On duikt een zin op als ‘You don’t get over a broken heart, you just learn to carry it gracefully’.
Jens Lekman is veranderd in de afgelopen vijf jaar- zijn genie is nog altijjd intact en zijn muziek is nog altijd pop van de bovenste plank.
Jens is op 25 september in Nederland om het album te promoten. Hij is dan te zien in Tivoli.

MP3    Jens Lekman – The End Of The World Is Bigger Than Love

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *