De introsepctieve overpeinzingen van Hollie Fullbrook


Zonder dat ik het In de gaten had heb ik Tiny Ruins al live gezien. In februari reisde ik naar Zwollle om daar Loch Lomond te zien in Eureka. Voordat het de beurt was aan Loch Lomond zong Jordan Ireland een aantal songs en deed een mij onbekende dame een optreden. Ik heb nog even met Ireland staan praten, vooral over het voortbestaan van zijn band The Middle East. Maar de dame van Tiny Ruins heb ik dus volledig over het hoofd gezien.
Gemiste kans, zeker nu ik van haar debuut Some Were Meant For Sea geniet.
Tiny Ruins, overigens niet te verwarren met Tiny Vipers, maakte al furore met Some Were Meant For Sea in Nieuw-Zeeland, Australië en Groot-Brittannië en nu zijn wij aan de beurt.
Hollie Fullbrook, de vrouw achter Tiny Ruins, maakte een indrukwekkend debuut.
Some Were Meant For Sea is een ingetogen meesterwerkje. Het album is aan de ene kant verankerd in de traditionele sound van bijvoorbeeld Nick Drake, aan de andere kant heeft Fullbrook een hang naar de intensiteit van iemand als Nina Nastasia.
Some Were Meant For Sea blijft van begin tot eind ingetogen, het springt nergens uit de band
Tiny Ruins blinkt uit in even minimalistische als ontroerende songs als Priest With a Balloon, Little Notes, het verstilde Just Desserts en Adelphi Apartments. Indrukwekkende plaat.
Some Were Meant For Sea is uitgebracht door Spunk. Op de Bandcamp-site van Tiny Ruins zijn een aantal nummers van het album te beluisteren.
Tiny Ruins is op 4 juni te zien in het voorprogramma van Father John Misty in Ekko. Dan moet ik dus wel opletten.

MP3    Tiny Ruins – Adelphi Apartments

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *