De ingetogen pracht van Hope For Agoldensummer


Het leek Hope For Agoldensummer uit Athens, Georgia ook wel wat om eens met crowdfunding te werken.
Ze gingen met Indiegogo in zee en met hulp van vrienden en anderen die hun muziek een warm hart toedragen hadden redelijk snel de $ 10.000 bij elkaar die ze nodig hadden voor de opname van het nieuwe album. Ook ik heb wat geld toegezegd aan de band. Maar daarna begon het grote wachten.
‘We are aiming for a March 2011 release’, lees ik in een mailtje.
Half mei 2012 ligt Life Inside The Body dan eindelijk bij mij in de bus. In een prachtig hoesje en met een lief briefje aan ‘dearest patron of Hope For Agoldensummer’- dat dan weer wel.
Al dat wachten heeft wel een prachtig album opgeleverd.
Life Inside The Body is een van de mooiste albums met folky Americana die ik in lange lijd heb gehoord.
Het album biedt prachtige vocalen, sterke songs die je bijblijven. De harmonieën van de zussen Claire en Page Campbell zijn in een woord hemels.
Life inside The body is een overwegend ingetogen album waarop elk detail, elke banjo, elke ademhaling, glashelder te horen is
De band gebruikt alle middelen om haar verhaal te vertellen, van ‘field recordings’, a cappella gedeelten tot de zingende zaag in Day Glo Grey.
Life Inside The body is nu uit bij Mazarine Records en te beluisteren via de Bandcamp-site van Hope for Agoldensummer.

MP3     Hope for Agoldensummer – Daniel Bloom

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *