Cinnamon Girl


Zoals je ‘ad free blogs’ hebt, willen wij dit blog graag Christmas- free houden. De donkere schaduw die de kerstdagen vooruit werpen zijn blijkbaar niet echt goed voor Ketelmuziek. Zo heerst er al weer een week radiostilte.
Maar gelukkig bracht de postcode behalve die enkele verdwaalde kerskaart ook nog wat leuke muziek. Zoals de verzamelaar Cinnamon Girl. De ondertitel ‘Women Artists cover Neil Young for charity’ zegt alles al. Cinnamon Girl bevat twee cd’s met 21 covers van Neil Young nummers door dames als Tanya Donelly, Britta Phillips, Kristin Hersh en The Watson Twins. En natuurlijk de nodige minder bekende acts.
De kwaliteit is nogal wisselend, moet ik eerlijk zeggen. Om te beginnen is het natuurlijk niet eenvoudig om Neil Young te coveren. Young heeft de songs zo hun geheel eigen lading gegeven en nummers als Ohio, Helpless, Heart of Gold en Comes a Time zijn zo deel van onze canon geworden, om maar ‘ns een modieus woord te gebruiken, dat er voor een artiest weinig eer mee valt te behalen.
Bovendien is Cinnamon Girl als geheel nogal ingetogen van aard en mis je, zeker op de eerste cd, de felle kant van het werk van Young toch regelmatig.
Maar gelukkig valt er genoeg te genieten met de bijdragen van Elk City, Lori McKenna en Veruca Salt.
Bovendien gaat de opbrengst van Cinnamon Girl naar een goed doel en dat voelt toch wel lekker in deze kersttijd. Oops, nou heb ik het alweer over de kerst.

MP3 Britta Phillips – I Am a Child

De foto is overigens gemaakt door Bob van Dongen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *