Anna-Lynne Williams en Robert Gomez zijn samen Ormonde


Naakt op een platenhoes werkt altijd. Electric Ladyland van Jimi Hendrix en Moontan van de Golden Earring hebben dat wel bewezen. Dat geldt ook voor het gelijknamige album van Blind Faith, al is dat misschien een slecht voorbeeld.
Het debuutalbum van Ormonde is gestoken in een hoes die je op z’n minst opvallend kan noemen.
Ormonde is een samenwerkingsverband van Anna-Lynne Williams en Robert Gomez. Misschien geen gevestigde namen, maar beiden hebben al aardig wat werk op hun naam staan. Gomez komt uit Denton, Texas en kreeg van zijn stadsgenoten Midlake muzikaal een zetje in de rug. Inmiddels maakt hij vier albums.
Anna-Lynne Williams maakt deel uit van Trespassers William en ze maakte onder de naam LotteKestner een aantal prachtige albums.
Machine, de titel van het debuut van Ormonde, is dromerig als het werk van Lotte Kestner of Trespassers William.
Robert en Anna-Lynne nemen beide de vocalen voor hun rekening.
Hun stemmen vullen elkaar prachtig aan. Luister maar ‘ns naar Lemon Incest, een cover van Serge en Charlotte Gainsbourg.
Mijn verwachtingen van dit album waren hooggespannen. Als twee muzikanten met een groot talent samen gaan werken moet dat toch wat moois op kunnen leveren. Maar ik ben eerlijk gezegd wat teleurgesteld.
Machine kent zeker erg mooie momenten. Zoals het titelnummer, Hold The Water of Sudden Bright. Maar het album is overwegend vlak, het mist spanning. De mooie stemmen van Gomez en Williams gaan kopje onder in een zee van elektronica.
Machine komt op 7 augustus uit bij Hometapes.

MP3      Ormonde – Can’t Imagine

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *